De Massage Gun

Massagegun

Wat is het en wat doet het?
Als fanatieke sporter weet jij wat belangrijk is: intense trainingen, eiwitrijke voeding en een goede nachtrust. Het is minstens zo belangrijk om na het sporten goed voor jouw spieren te zorgen. Zo voorkom jij vervelende blessures en gewrichtspijn. De massage gun is de nieuwste innovatie op het gebied van sportherstel en vele professionele sporters zweren erbij. Maar wat maakt deze massage gun zo bijzonder?


Een professionele sportmassage

Met de massage gun geef jij jezelf een professionele sportmassage. Dankzij de innovatieve klopmassage-technologie heeft de gun een knedende werking, waardoor je hetzelfde resultaat krijgt als bij een echte deep tissue massage. Zo heb je binnen no time soepelere spieren en gewrichten, waardoor jouw prestaties aanzienlijk vooruitgaan!

Effectievere workouts

De massage gun is een perfecte manier om jouw spieren op te warmen en vervelende knopen los te maken. Dit is ontzettend belangrijk, want trainen met opgewarmde spieren reduceert de kans op blessures met ongeveer 85%. Zo maak jij je spieren lekker los en worden jouw workouts veel effectiever.

Ben je op zoek naar een manier om snel de grote spiergroepen op te warmen? Kies dan bijvoorbeeld voor een foam roller. Hiermee warm jij snel jouw rug of benen op voordat je gaat sporten. Reis je echter veel en heb je geen ruimte voor een foam roller of massagegun? Kies dan voor een massage-  of pindabal: handzaam en compact, maar minstens zo effectief op het gebied van pijnbestrijding en spierherstel.


Herstel sneller
Het voordeel van de massage gun is dat je met de ronde kop gemakkelijk en gericht de pijnpunten kunt behandelen. Dat maakt het de perfecte ontspanningsmassage voor na het sporten, wanneer je bijvoorbeeld spierpijn of stijfheid ervaart. De massage gun stimuleert effectief de doorbloeding, waardoor je sneller herstelt voor jouw volgende gym-sessie.


Verbetert jouw silhouet
Regelmatig gebruik van de massage gun heeft ook een positief effect op jouw silhouet. De massage werkt in op de fascie: het onderhuidse bindweefsel dat rond de spieren zit. Wanneer je deze laag slecht onderhoudt, wordt het dikker en korter. De massage gun maakt deze laag elastischer, waardoor het zich strakker om de spieren heentrekt. Deze corrigerende werking zorgt ervoor dat jij er strakker uitziet!

Dankzij de vele voordelen van de massage gun gaan jouw sportprestaties gegarandeerd vooruit. Ervaar het zelf en bestel nu!

 

Theragun

Vier manieren waarop massages jouw sportprestaties kunnen verbeteren


Voor een goede sportmassage heb je geen fysiotherapeut nodig. Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om dat zelf te doen. Dat is wel zo makkelijk en de voordelen zijn eindeloos! Er zijn vele manieren waarop je zelf een sportmassage kunt aanpakken. Wij zetten de voordelen en methodes voor jou op een rijtje.


1. Warming-up
Een goede warming-up is belangrijk. Trainen met opgewarmde spieren vermindert de kans op blessures namelijk met 85%. Massages kunnen helpen om de spieren op te warmen. Voor een effectieve warming-up gebruik je bijvoorbeeld een foam-roller. Hiermee warm jij gemakkelijk de grotere spiergroepen op, zoals de rug en benen. Dit stimuleert de doorbloeding, zodat jij lekker opgewarmd kunt sporten!


2. Pijnverlichting
We kennen het allemaal wel: van die hardnekkige knopen en pijnpunten in onze spieren. Onze handen kunnen uitkomst bieden, maar het is vaak moeilijk om het juiste punt te vinden. Met een massagebal gaat dit veel makkelijker. In tegenstelling tot een foam roller kun jij hiermee heel gericht jouw triggerpoints aanpakken. Naast het losmaken van de knopen levert dit direct heerlijke pijnverlichting op.


3. Herstel
Trainen en goede voeding zijn belangrijk, maar vaak wordt goed herstellen na een training onderschat. Met een massage gun geef je jouw spieren een ware deep tissue massage, waarmee jij spierpijn en stijfheid effectief bestrijdt. Dankzij de vibrerende werking van de massage gun stimuleer jij de doorbloeding van jouw spieren en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Dit is beter voor sneller herstel én voor jouw spiergroei!


4. Ontspanning
Het is aangetoond dat een ontspanningsmassage niet alleen bijdraagt aan een soepeler lichaam, maar ook stress-verlagend werkt. Veel topsporters maken dan ook gebruik van massagestoelen zodat zij na een training zowel op fysiek als mentaal vlak optimaal kunnen ontspannen. Zak na jouw training lekker onderuit in de massagestoel om jouw lichaam een complete massage ervaring te geven, wat bijdraagt aan de verbetering van jouw sportprestaties.