Massages & Sportprestatie

Massages & Sportprestatie

Voor een goede sportmassage heb je geen fysiotherapeut nodig. Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om dat zelf te doen. Dat is wel zo makkelijk en de voordelen zijn eindeloos! Er zijn vele manieren waarop je zelf een sportmassage kunt aanpakken. Wij zetten de voordelen en methodes voor jou op een rijtje.


1. Warming-up
Een goede warming-up is belangrijk. Trainen met opgewarmde spieren vermindert de kans op blessures namelijk met 85%. Massages kunnen helpen om de spieren op te warmen. Voor een effectieve warming-up gebruik je bijvoorbeeld een foam roller. Hiermee warm jij gemakkelijk de grotere spiergroepen op, zoals de rug en benen. Dit stimuleert de doorbloeding, zodat jij lekker opgewarmd kunt sporten!


2. Pijnverlichting
We kennen het allemaal wel: van die hardnekkige knopen en pijnpunten in onze spieren. Onze handen kunnen uitkomst bieden, maar het is vaak moeilijk om het juiste punt te vinden. Met een van onze massage guns gaat dit veel makkelijker. In tegenstelling tot een foam roller kun jij hiermee heel gericht jouw triggerpoints aanpakken. Naast het losmaken van de knopen levert dit direct heerlijke pijnverlichting op.


3. Herstel
Trainen en goede voeding zijn belangrijk, maar vaak wordt goed herstellen na een training onderschat. Met een massage gun geef je jouw spieren een ware deep tissue massage, waarmee jij spierpijn en stijfheid effectief bestrijdt. Dankzij de vibrerende werking van de massage gun stimuleer jij de doorbloeding van jouw spieren en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Dit is beter voor sneller herstel én voor jouw spiergroei!


4. Ontspanning
Het is aangetoond dat een ontspanningsmassage niet alleen bijdraagt aan een soepeler lichaam, maar ook stress-verlagend werkt. Veel topsporters maken dan ook gebruik van massagestoelen zodat zij na een training zowel op fysiek als mentaal vlak optimaal kunnen ontspannen. Zak na jouw training lekker onderuit in de massagestoel om jouw lichaam een complete massage ervaring te geven, wat bijdraagt aan de verbetering van jouw sportprestaties.

Terug naar blog